DIENSTEN

RESTAURATIES

RESTAURATIE VAN KLOKKASTEN EN UURWERKEN

Antieke klokken behoeven periodiek onderhoud en in veel gevallen is, als gevolg van schade aan klokkasten ( o.a. loszittend fineer, krimp, verkleuring ) en slijtage aan uurwerken, zelfs een grondige restauratie wenselijk. Het is zeer zeker de moeite waard om uw kostbare antieke klokken weer in volle glorie te herstellen, mede om waardevermindering te voorkomen.

Door onze vakkundige restauratie van klokkasten en/of uurwerken kunt u weer decennia genieten van het prachtige vakwerk wat eeuwen geleden werd vervaardigd.

RESTAURATIE VAN (BAK)BAROMETERS

Ook antieke barometers behoeven onderhoud. Aan een barometerkast kan in de loop der tijd schade zijn ontstaan door o.a. krimp, loszittend fineer, verkleuring of transportschade. Ook kunnen de (kwik)buizen in antieke barometers in het ongerede raken door luchtinsluitingen en vuile buizen. Soms is vervanging van de buizen noodzakelijk. Wij voeren alle voorkomende werkzaamheden aan barometers voor u uit.

 

 

RESTAURATIE VAN SCHILDERIJEN

Onderstaand een foto van een schilderij dat werd gereinigd, geretoucheerd en vernist. Dit schilderij was voor restauratie in de jaren 70 onvakkundig schoongemaakt en behandeld met jachtlak. Door een nauwkeurige restauratie is dit schilderij weer in zijn volle glorie hersteld.

RESTAURATIE VAN SCHILDERIJLIJSTEN

Schilderijlijsten worden indien beschadigd door ons bijgewerkt.

Bij ernstige schade wordt herstel kostbaar. In overleg kan dan gekozen worden voor een passende nieuwe lijst.